20180209zo Excursie naar De Brand

De Brand, een zeer oud cultuurlandschap aan de zuidkant van de duinen. Nat, dus met moerassen en broekbossen, rijke weiden met braamstruwelen waar de boomkikker zijn heil heeft gevonden.
Geen gebied voor watjes; miljoenen muggen zullen vast en zeker een poging doen u ‘op te eten’. Koos Werther deert echter niets. In zijn geliefde vlinderlaantje, een van de dreven door de Brand, legt hij de natuur vast in beeld. Niet alleen voor hemzelf maar ook voor de medemens die zijn website kunnen bezoeken om van de schoonheid van de natuur te genieten.

Misschien herinnert u zich deze zinsneden nog wel uit de Nieuwsflits waarin wij de lezing aankondigden van Koos Werther op 13 april eerder dit jaar.

Ook hebben we toen de belofte uitgesproken om een excursie naar de Brand te plannen in een volgend programma. En ja, komend weekend gaat het er van komen. We maken de belofte waar!

A.s. zondag 2 september vertrekken we rond de klok van 10.00 uur, na een lekkere bak koffie in ons parkgebouw (9.30) richting de boomkikkers in de Brand.

Na een wandeling door het boomkikkerbiotoop zullen we een bezoek brengen aan het befaamde “vlinderlaantje”. We sluiten af bij café ‘t Gommelen onder het genot van een drankje naar keuze kunnen we hier gezellig nakletsen.

Advies: neem een boterham mee voor onderweg! De excursie zal ongeveer halverwege de middag eindigen.

Tot zondag 9.30 in De Liniehof aan de koffie!!