20171104za Nationale Natuurwerkdag

Zaterdag 4 november; natuur en cultuur onderhoud
Natuurwerkdag 2017;  Slikpolder Geertruidenberg

Samen buiten aan de slag, dat kan op zaterdag 4 november op de Natuurwerkdag met de regionale natuurvereniging MNV. Voor de 17e editie van de natuurwerkdag is de Slikpolder verkozen tot werkgebied voor het behoud van natuur en cultuur; griendcultuur onderhouden en behouden.

Een dag werken in deze polder is gezond, leuk, gezellig en je doet daarnaast mee aan de grootste vrijwilligers dag in het groen.

‘Het Slikpoldertje’ ten noorden van stad Geertruidenberg is nog steeds een uniek poldertje; vergeten cultuur en natuur, het behouden waard.

Buitendijks langs de oevers van laaglandbeek de Donge ligt nog een door de MNV goed onderhouden griend. Meerdere soorten hakhout wilgenstoven in deze buitendijkse voedselrijke blubber betekend; ‘handen uit de mouwen’.

Zagen, stekken maken, poten en natuurlijk een kampvuur brandend houden voor de bereiding van een voedzame huisbereide soep.
Treed in het voetspoor van een echte ‘Grienduil’ en doe mee!

De vrijwilligers worden ontvangen om 9.00 h in de kantine van Nieuwenhuijsen Scheepsbouw aan de Rivierkade 1 in Geertruidenberg. Brabants worstenbrood met koffie of thee vooraf en een voedzame soep voor bij uw lunch word verzorgd. Een afsluitend drankje hoort er natuurlijk ook bij.

Voor scherp gereedschap word gezorgd. De griend kan zeer nat zijn. Waterdicht schoeisel vereist.
Gevoelige handen? Neem handschoenen mee.

Meld je aan via de site;  https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/griendonderhoud-in-de-Slikpolder

Volg de website of facebookpagina https://www.facebook.com/Madese-Natuurvrienden-447392065314068/ om uzelf op de hoogte te houden van het laatste nieuws omtrent onze locatie. Leden waarvan het mailadres bekend is ontvangen een Nieuwsflits in de mail zodra de locatie online gezet is.