20151129Zo Dagexcursie Den Bosch

Op zondag 29 november  gaan we met een dagexcursie naar Den Bosch voor een wandeling in een natuurgebied grenzend aan Den Bosch en een bezoek aan het Noord-Brabants museum met een tentoonstelling over Botanische Kunst.

Vertrek: 09.00 uur bij Parkgebouw De Liniehof.
Museumjaarkaart houders, kaart paraat houden!

Lees ook de webpagina over deze bijzondere tentoonstelling:
http://www.hetnoordbrabantsmuseum.nl/nu-in-het-museum/tentoonstellingen/2015/botanische-kunst/

Zondagdagexcursie MNV; dat gaat naar Den Bosch toe voor kunst en natuur

Van Bloemekeskunde naar Botanische kunst; een flinterdunne scheiding.

IJskristallen op een Bereklauwscherm in de winter, ontluikende Adelaarsvarens in de lente en in bloei komende kale takken van de Paardekastanje.

Magnifieke taferelen voor een plantenliefhebber en voor de botanist die ook nog oog heeft voor vormgeving en kunst een eldorado.

Waarom zo mooi , eenvoudig en toch met zo’n  complexe schoonheid? Voor de kunstschilder en een goede natuurfotograaf een ultieme uitdaging. Hoe pak ik dat bijzondere beeld?

MNV ‘ers  denken er ook vaak zo over. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk. De vormen, de kleuren, en voor de fijnproever de geuren en natuurlijk die enorme natuurlijke verscheidenheid.

Verdiep je in de planten, van kiem tot verwelkend exemplaar, in elk deel of fase zit een verborgen schoonheid. Maar je moet het zien of erop gewezen worden. Het voordeel van samen op stap gaan in clubverband.

De conservators van het Noord-Brabants museum hebben voor ons een expositie ‘Botanische kunst’ samengesteld. Alvorens we die rustig gaan bekijken organiseert de MNV ook nog een wandeltocht door een aangrenzend natuurgebied van Den Bosch. Buiten herfst en wintersferen proeven en bekijken. Daarna via een bruisende binnenstad naar het museum voor (ver)beeldingen.

Zondag 29 november vertrek 9.00 h vanaf parkgebouw de Liniehof aan de Kievitstraat in Made.

Wandelen door de Moerputten en /of het Bossche Broek, door de bruisende stad naar een rustiek museum met kunst voor ons allen.  Lunchpakket meenemen of op de Bossche markt een proeverij kostje bij elkaar scharrelen. Bezoek aan het museum  is niet gratis tenzij u een museumjaarkaart heeft.