20200313vr Welkom in Utopia: paradijs voor vogel(mensen) op Texel

Cor Huygens over wadwachters en noorderlicht

Vrijdagavond 13 maart 20.00 h, is Madenaar Cor Huygens, landelijk bekend door zijn kraanvogel lezingen, te gast bij de MNV voor een lezing over zijn ervaringen in Utopia.
De ‘echte’ vogelaar streept geen lijstje af van soorten maar vraagt zich ook af over het hoe en waarom. Cor is een van die mensen en maakte nog nooit vastgelegde beelden over bruidsvluchten van de Grote Stern. Niks wegjaag gedrag, maar pure passie; ik wil je hebben, in dit Utopia!

Natuurorganisaties zijn voor vooral monitoringswerk, ‘het vogeltje kijken’, afhankelijk van deskundige vrijwilligers. De wadwachters nemen binnen deze groep vrijwilligers een bijzondere plaats in. De wachters komen op de mooiste plaatsen op het Wad, maar er word wel wat voor terugverwacht. Bijdrage voor onderzoek, waarnemingen, betrouwbare tellingen en vervelende bezoekers proberen uit te leggen dat bepaald gedrag of betreding niet gewenst is.
Onderkomen? Een flinke bouwvakkers keet van alle gemakken voorzien; midden in een natuurgebied; wat wil je nog meer? Een week voor jezelf en je maatje.
Duinen, kwelders, slikken, schorren, zee; Utopia. Voor vogels en vogelmensen.
Cor Huygens is inmiddels ervaren wadwachter en deelt graag zijn ervaringen.
Naast het wadwachten komen ook ervaringen met ‘het Noorderlicht’ in beeld. Uniek!
Vrijdagavond 13 maart ; 20.00 uur , Made Kievitstraat parkgebouw Liniehof open vanaf 19.30 uur.
Lezing gratis voor leden;  € 5,00 voor geïnteresseerden incl. koffie.