Deelnemende kunstenaars Rendez-vous aux jardins 2024

Onze deelnemers stellen zich voor

Betty van de Ven:

Een mooie ontmoetingsplaats vormt Natuurpark de Liniehof en ik ben erg blij er wederom bij te mogen zijn.

Mijn naam is Betty van de Ven en de contacten met de natuurtuin ontstonden tijdens mijn werkzaamheden op het Dongemond College; als docent biologie kon ik me geen betere plek voorstellen om hier het veldpracticum te verwezenlijken. Erg leerzaam.

Vandaar ook dat ik ging deelnemen aan het evenement Rendez-vous, dezelfde omgeving en een inspiratiebron voor mijn beeldhouwen. 

Nu, ongeveer 15 jaar geleden, nam ik deel aan een workshop beeldhouwen in Breda, werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en op de proef gesteld. Het ambachtelijke werk daagde mij uit steeds nieuwe technieken te ontwikkelen. In de afgelopen jaren kreeg ik voorkeur voor hardere steensoorten en nog altijd prijs ik mij gelukkig met de ontdekking van deze hobby. Ik ga aan het werk met verschillende steensoorten en zal met aandacht en plezier de vragen van belangstellenden beantwoorden.

Morion

Claire van Gilst


Claire is momenteel aan het afstuderen aan de kunstacademie in België. Tijdens ons Rendez-vous zullen we de kans krijgen om haar botanische tekeningen te bewonderen.

Ria Romer

Beeldhouwerken

Nefise Kumaş

Ik ben Nefise Kumaş, ik werk aan Turkse tegelkunst en keramische kunst.

Mijn kunstwerk geeft uitdrukking aan de rijke geschiedenis van de tegelkunst. De betekenis van het verleden, het belang van heden en voortzetting van de toekomst. Door onze emoties en dromen over te brengen op gebakken klei probeer ik de waarde en levende cultuur over te brengen, en van een rijk erfgoed. Via kleuren patronen en details geef ik het publiek de kans om de diepte en esthetische rijkdom van de Turkse tegelkunst te ontdekken.

Keramiek; Het betekent het samen gebruiken van de krachtigste elementen van de natuur, aarde, water en vuur. Klei aanraken, voelen en vormgeven met liefde, emotie en verbeelding is een van de mooiste uitingen ter wereld. Ik wil graag dat iedereen kennis maakt met keramische kunst. Rendez – vous evenement biedt de mogelijkheid om kunstminnende deelnemers te ontmoeten. Tijdens dit grote evenement gaan we de kunst van keramiek ervaren door een mini workshop te doen met iedereen die een klei wil aanraken.

Tonny Thijssen

Mijn naam is Tonny Thijssen en mijn grootste passie is fotografie. Esthetische fotografie met ingetogen kleuren, oog voor detail en structuur. Ik gebruik vooral natuurlijke elementen zoals water, ijs, bloemen, hout, zand en steen. Veel beelden maak ik in de natuur of thuis met bloemen uit de tuin. Bloemen hebben prachtige pigmenten en structuren en hiermee creëer ik een nieuw beeld. Voor iedere opname bedenk ik de compositie en de kleuren, er komt daarna geen Photoshop bewerking meer aan te pas. Het is een geheel eigen creatieve, en soms surrealistische, stijl van fotografie. Hiermee heb ik diverse titels mogen behalen zoals Bondsmeesterklasse, A-FIAP, E-FIAP en onlangs een onderscheiding van de Koninklijke Fotobond. Op mijn website www.tonnythijssen.com zijn meer beelden te zien, die ik de afgelopen jaren heb gemaakt.

Bianca Harling

Eigenares Bianca Harling van Atelier Moeder Aarde is beeldend kunstenaar met een grote passie voor wol en handgemaakt viltwerk.
In het Atelier/ winkeltje van zijn unieke creaties van diverse kunstenaars en makers te bewonderen en te koop, allemaal met de hand gemaakt en met liefde voor natuurlijk materiaal.
Bianca geeft ook viltworkshops en deelt graag haar kennis over plantaardig verven. Samen met Cecile van “De plek om te Zijn” heeft Bianca in mei ’24 de expositie “Natuurlijk Mooi” georganiseerd.
Atelier Moeder Aarde – een betoverende plek waar creativiteit en verbondenheid met de natuur harmonieus samenkomen.
Wij maken:
• Unieke met de hand gevilte kleding
• Kunstzinnige lampen, tassen en accessoires
• Gevilte wandkleden en sfeervolle schilderijen
• Gevilte vachten
• Plantaardig geverfde en hand gesponnen wolletjes en art-yarn
• Unieke cadeauartikelen
• Materiaal om zelf te vilten

www.ateliermoederaarde.nl

Ingrid Verburg

keramiek,klei

Jolanda Schets

www.vanschetstotquilt.com

Stichting Kunstweekend Drimmel

Stichting Kunstweekend Gemeente Drimmelen organiseert jaarlijks een expositie voor alle (amateur)kunstenaars uit de gemeente Drimmelen en omliggende gemeenten. Deze expositie vindt in 2024 plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september, in de Amerhal in Made. Vorig jaar deden er bijna 40 kunstenaars mee en trok het tweedaagse evenement 600 bezoekers. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op onze website: Inschrijven Kunstweekend Gemeente Drimmelen 2024 – Stichting Kunstweekend Gemeente Drimmelen

Met vriendelijke groet, 
Namens het bestuur van Stichting Kunstweekend Gemeente Drimmelen 

Anny Beckers (voorzitter) 
Conny Miltenburg (secretaris) 
Christel Sins (penningmeester) 

Ad en Monique Reniers

Wij zijn Monique en Ad Verkooijen en Elise.
In 2010 zijn wij Schotse muziek gaan maken en is Ad doedelzak gaan leren spelen en Monique de Schotse snaredrum.
Door deze muziek hebben we al heel veel mooie optredens mogen verzorgen en zo waren o.a. te zien en te horen bij de Top 100 in Made.
In 2013 stonden we met Andre Rieu op het museumplein voor het kroningsconcert van onze koning Willem Alexander.
Tijdens de coronaperiode hebben we heel veel mensen in verzorgingshuizen een hart onder de riem gestoken met onze Schotse muziek.
Als klap op de vuurpijl mochten we vorig jaar tijdens 5 concerten meespelen met Andre Rieu op het Vrijthof, een ervaring om nooit meer te vergeten.
Tijdens deze dag in de Liniehof in Made willen we iedereen kennis laten maken met de Schotse cultuur in de vorm van muziek en dans, ja ook dans, want Elise (dochter van Monique) is professioneel danseres en zal voor geïnteresseerden een workshop “Highlanddance” verzorgen, waar jong en oud aan deel kan nemen.
Monique gaat deze dag op haar eigen manier workshops “Schots drummen” verzorgen en we zullen tevens demonstraties geven waar we de Schotse muziek ten gehore zullen brengen.
Kom allemaal en doe gezellig met ons mee.

Tijden workshops

Elise Reniers

Schotse dans