20091120Vr Lezing Vogels in Vancouver

Lezing door MNV lid Kees van der Krift over zijn bijzondere natuurtocht naar Canada.

De tocht voerde door het zuidwesten van Canada over Vancouver Island, langs de Juan de Fuca Strait, de Rocky Mountains van British Columbia en een stukje door Alberta (met de schaatsstad Calgary)!

Klik hier voor de locatie van het gebied op Google Maps.

Veel prachtige foto’s van vogels, van de bijzondere flora en ook van enkele zoogdieren uit deze onherbergzame natuurgebieden.

20080828_Orcas_Canada_Kees_van_der_KriftFamilie Orca’s (Orcinus orca) in de Juan de Fuca Strait in British Columbia (Canada). Foto: Kees van der Krift, 28-08-2008.

Leuk om eens met Kees over van gedachten te wisselen over de woeste natuur daar, dus er tijd voor interactiviteit!

Canada natuur; overweldigend, fascinerend, verslavend

Beren op de weg; natuur-reisverslag van Kees van der Krift

Dat Canada groot, ruim en hier en daar ruig is weten velen van ons vooral uit de Bosatlas.

Maar dat Canada een overweldigende, innemende, fascinerende en welhaast verslavende landschappen en natuur binnen haar landgrenzen heeft weten nog te weinig mensen.

Kees van de Krift, natuurfotograaf uit Breda, is afgelopen zomer, hoe kan het anders dan met een camper, door een deel van Canada getrokken. Een zorgvuldig geplande natuurreis om zich te laten onderdompelen in deze overweldigende oase van wilde natuur op het noordelijk halfrond.

Kees heeft voor de thuisblijvers een reisverslag gemaakt met foto’s van zoogdieren, planten en zijn passie vogels, maar natuurlijk ook innemende landschappen.

Hij neemt ons met prachtige beelden mee naar dat stukje imponerend Canada, met beren op de weg, orka’s in de zee, vreemde vogels en prachtige landschappen.

Een perfecte lezing voor lotgenoten om herinneringen op te halen, ervaringen uit te wisselen maar natuurlijk ook om ideeën op te doen om zelf op reis te gaan.

Van 20.00 – 22.00 uur in Parkgebouw De Liniehof.