20120203Vr Lezing Fietstocht door de Filipijnen

Fietsfanaten Lauran en Hetty Willemsen hebben voor ons een levendig verslag gemaakt van hun rondreis door het eilandenrijk van de Filipijnen.

Fietsen door de Filipijnen; eilandhoppen; kennismaken met eilanders eilandcultuur en eilandnatuur. Een indrukwekkende reis waar elk eiland een verrassing op zich is met aller hartelijkste bewoners.

De vakantie ervaringen van de familie Willemsen, fietsfanaten in en door de meest bizarre en verre oorden,  zijn zeker een avond vullende lezing waard.

Op hun speciale fietsen, werkelijke superbikes, trekken ze door de meest mooie maar ook vaak ruige gebieden waarbij het ook zeker aankomt op de souplesse van de spieren en het doorzettingsvermogen in het koppie.

Maar wat je voor de inspanningen terugkrijgt is met geen pen te beschrijven.

Na verschillende tochten door het Zuid-Amerikaanse continent  is gekozen voor een Aziatische archipel te midden van tropische wereldzeeën;  de Filipijnen.

Door de vele eilanden is zo’n fietstocht een kwestie van vele overtochten met grote maar ook hele kleine bootjes.

Zodra voet aan wal gezet wordt is zoals is gebleken elk eiland een eiland op zich. Eilanden met eilanders met hun eigen cultuur, natuur en achtergronden.

Van rijstterrassen tot velden suikerriet, uit de chocoladebergen duiken naar het koraal en zwemmen met zeeschildpadden.

Een zeer indrukwekkende  reis  waar vooral de mens, de gastheer en zijn doen en laten een prominente rol in spelen.

Klik hier voor het fotoverslag van deze wereldfietserstocht op hun website www.bikefeeling.nl

Van 20.00 – 22.00 uur in Parkgebouw De Liniehof.
Het parkgebouw is vanaf 19.45h geopend en u wordt ontvangen met koffie/thee. Voor leden is deze lezing gratis, voor geïnteresseerden zijn de kosten € 3,00.