20121125Zo Wintervoedervogelfestival 2012

Houdt de publicaties in de media in de gaten, want we gaan iets nieuws proberen. Wintervogels voeren is niet allen zinvol, maar ook erg leuk.

We gaan deze middag weer een Open Dag of meer een Open Huis organiseren in het Parkgebouw.

Het wordt weer een leuke natuurbeleving en zeker ook voor de kinderen.

Vanaf 13.00h – 16.00 uur in Parkgebouw de Liniehof.

MNV-Jeugdworkshop in de Liniehof ; Help vogels de winter door. Vogelsurprises; vogeltaarten en vette smikkelcreaties Koning Winter staat aan de deur te rammelen. De meeste bomen hebben hun bladerdak verloren en de eerste nachtvorstjes kondigen Koning Winter aan.

Vogelsoorten die voorheen aangewezen waren op hun voedsel op de akkers, velden en bossen zien we steeds meer ‘urbaniseren’. Door het voedsel dat op de duizenden voederplanken wordt aangeboden, van grote tuin tot op een balkonnetje, komen steeds meer soorten vogels naar dorp en stad. Onze tuinen worden bevolkt door slimme Russische mezen, Noorse pimpelmezen, vele Vink-achtigen uit noordelijke streken maar ook ons eigen Roodborstje, het Klein Jantje (Winterkoning) en een brutale Vlaamse Gaai. Het worden echt trouwe, telkens terugkerende bezoekers die dagelijks (bijna op het uur) rekenen op strooivoer en andere traktaties op of rond de voederplank. Het brengt leven in de tuin.

De vereniging Madese NatuurVrienden nodigt met name de jeugd uit om iets creatiefs te doen voor die verkleumende, maar ook boeiende beesten buiten. Samen met je ouders of opa en oma mag je aan het werk met vogelvoer om iets creatiefs te maken voor onze wintergasten in de tuin. Knutsel een vogelsurprise in de vorm van bijvoorbeeld een vogeltaart of een vogel-kersthanger.

Voor een bedrag vanaf € 3,00 per creatie neem je die mee naar huis voor in de tuin. Mocht U vragen hebben over vogels in uw tuin en hoe U uw tuin jaarrond tuinvriendelijk in kunt richten zijn er ervaren vogel- en tuinlieden van de Madese NatuurVrienden aanwezig om vragen te beantwoorden.

Zondag 25 november vanaf 13.00 tot 16.00 uur kan je komen knutselen in ons gezellige natuurthuis in het natuurpark de Liniehof in de Kievitstraat in Made.