20130120Zo Zeelandexcursie 2013

Sluit aan bij de Zeelandexcursie met de Madese NatuurVrienden! Zon?, Zee!, Strand, polders, vreemde vogels en een hele frisse neus!

Zeer traditioneel bij vele natuurclubs is een zogenaamde Zeelandexcursie in de wintermaanden om te genieten van de vele overwinterende vogels in onze Delta.

Ook de Madese NatuurVrienden reizen in de maand januari volgens traditie af naar de Delta op zoek naar die grote groepen ganzen, eenden, vogels op stelten en andere overwinteraars.

Naast de schoonheid van de beesten en in de regel indrukwekkende massaliteit hoop je natuurlijk ook altijd op een zeldzaamheid tussen de groepen vogels.

Wordt het een vroege voltreffer dan wordt het succes al bij de heet geserveerde soep besproken en komen nog mooiere gebieden en nog mooiere waarnemingen naar boven. Is men na de soep nog niet verzadigd dan volgt de groep een zeldzame blauwe eend en blijft men turen over het water en in de openheid van de kleipolders op zoek en genietend van de gevederde vrienden.

De eerste stop zal, ondanks de Zeelandexcursie, het natuurgebied de Kwade Hoek op Goeree-Overflakkee zijn, op het meest zuidelijk gelegen Zuid-Hollandse eiland. Spotten we tijdens de wandeling een Strandleeuwerik of de witte vink, de Sneeuwgors?

Na de wandeling gaan we dieper de Zeeuwse Delta in via de Haringvlietdam en de Brouwersdam naar de polders van het Plan Tureluur bij Burgh-Haemstede.

Zondag 20 januari vertrekt de excursiegroep om 9.00 uur vanaf het Parkgebouw Liniehof aan de Kievitstraat in Made. Terug: 17.00 uur.

Het betreft, zolang het weer het toelaat, een dagexcursie. Dat betekent dat u een lunchpakket en ander lekkers moet meenemen om de dag fit door te komen. Tijdens de lunch wordt gezorgd voor een hete gevulde soep.

Onontbeerlijk zijn ook warme kleding, stevig schoeisel, verrekijker- en/of telescoop.

Wilt U kennis maken met ‘het vogelen’, een sport die duizenden mensen uitoefenen in weer en wind, dan is dit een ideale gelegenheid om aan te sluiten en te ervaren hoe het ongeveer werkt.