20140301Za Wilgen knotten

Net even wat anders met carnaval…

Carnaval? Werk aan de winkel; Alle 11 kaal en 11 stekken per persoon

Grienduilen aan de slag in de Slikpolder Geertruidenberg

Na jarenlang keihard werken is het achterstallig of beter gestaakte onderhoud van de buitendijkse griend van de Slikpolder langs de Donge volledig weggewerkt en ligt het regulier onderhoud op schema.

Voor het regulier onderhoud wordt de vereniging MNV bijgestaan door leerlingen van basisschool de Biekorf uit Geertruidenberg. Dit  jaar zijn 2 groepen groep 8 onder leiding van mijnheer Ruud en Sander aan de slag gegaan om de griendhoutstoven van hun takken te ontdoen. Voor velen een eerste kennismaking met modder, flinke takken en scherpe beugel en pistoolzagen. Werken in de natuur met zoals ze zeggen echt ‘zichtwerk’ omdat je echt goed ziet wat je met je groep na een dag werken kaal gemaakt hebt. Soepie en warme chocomel tussendoor en de dag was weer geslaagd. De leerlingen hebben ook gezien dat het Ree en vooral de Bever die de jonge stekken, dus jonge hakhoutstoven, heerlijk vindt, veel arbeidsuren teniet kan doen.

Om op schema te blijven moeten we nog een dag aan de slag in de Slikpolder. Hakhoutstoven kaal maken en veel, heel veel, stekken maken om de griend in stand te houden.

De vereniging zorgt voor scherp gereedschap,  koffie en soep tijdens de lunch. Werkkleding en waterdicht schoeisel is een aanrader. Mooi moment om ook voor uw zelf stekken te verzamelen voor in de tuin, langs de sloot etc.

Zaterdag 1 maart starten we om 9.30h in de Slikpolder. Verzamelen voor de poort aan het eind van de Rivierkade in Geertruidenberg. Parkeren terrein Nederlof.  Er worden geen auto’s toegelaten op de dijk. Vervoer met tractor en kar is aanwezig.

Voor meer info; 0162 – 517965

Vertrek 9.00 uur Parkgebouw de Liniehof tot 15.00 uur