20170409zo MNV Wandeling op de Brabantse Wal – Excursie Mattemburg en Kraaienberg

MNV wandeling op de Brabantse Wal
Zoet en zout, van AAA op je bord tot een inspirerend landschap

Op de scheiding van zoet naar zout en de scheiding van zand naar klei ligt een bijna on-Nederlands landschap. Op de grens van Noord-Brabant naar Zeeland ligt een stuk oer-landschap gevormd door de Schelde en de zee; de Brabantse Wal.
Met de hoogste ‘toppen’ aan de Bergsche kant tot Ossendrecht tot op het grondgebied van Steenbergen is er sprake van een ‘wal’.
De strategische ligging, de schoonheid van de Brabantse Wal, de gezonde lucht vanaf de zee heeft veel gegoede burgers er vroeger toe gezet om landgoederen te stichten op de Brabantse Wal.
Landgoed Mattenburgh in beheer bij het Brabants Landschap is zo’n landgoed. Hoog op de Brabantse wal strekte dit landgoed zich uit tot aan de voet van het Markiezaat. Voor degene die hier nog nooit een wandeling heeft gemaakt een wonderbaarlijk landschap. Vanuit een oud bos naar de rand van de wal met een mooi open uitzicht op het Markiezaat en de Oosterschelde. Van bosvogels naar kweldervogels met in de lente terugkerende lepelaars en wellicht een foeragerende zeearend.
Een mooie rondwandeling die eindigt met een drankje bij de orangerie van Mattenburg waar ook de ommuurde kruiden/moestuin in kan worden bekeken.

Zondag 9 april 9.30h vertrek vanaf parkgebouw de Liniehof, Kievitstraat Made.
Meer informatie; 06 50892428 of stoop@ankieenarjen.demon.nl