20170514zo Vogelexcursie Rondje Zonzeel

MNV ochtendwandeling; natuur dichtbij
Kuierke Zonzeel; flaneren en genieten van wat de natuur ons wil voorschotelen.

 Natuurgebied de Zonzeel, Terheijdense Binnenpolder, de Worp en de Linies van Den Hout. Natuurgebieden in de gemeente Drimmelen die niet op de immense ANWB bewegwijzings borden  langs de snelweg en de route naar richting Nationaal Park de Biesbosch zullen verschijnen. Te klein, te min, geen verdienmodel??
Een kuierke door de Binnenpolder levert toch ook al heel veel natuurgenot op. Een tiental alarmerende Tureluurs en een enkele Grutto. Kievit ouders die bezorgd hun bezorgde klaagzang laten horen omdat we achter het hek met een verrekijker hun tientallen jongen op de slikrand bewonderen. Graspiepers, grasmussen, een lepelaar en altijd op zijn vertrouwde plekje de krassende roodborsttapuit. Deze natuur dichtbij is heel gemakkelijk bereikbaar en is voor de wandelaar geheel gratis.
De MNV organiseert een soortgelijk kuierke door het natuurgebied de Zonzeel. Heel rustig stappen gewapend met verrekijker en een flora langs de weilanden, het rietland en het hakhoutbos.
Wie laat zich zien of horen? Blauwborst, rietgors, cettis-zanger, kiekendief,  de rest van de terugkerende koekoeken of in de ochtendnevel een stel reeën? Wie zal het zeggen?
Een kuierke voor jong en oud die kan genieten van natuur dichtbij.

Zondagochtend 14 mei, 8.00h, na een vroeg moederdag ontbijt, vanaf parkgebouw de Liniehof aan de Kievitstraat in Made naar de Zonzeel.