20171018wo Kabouterfeest in het park

In samenwerking met de kabouters van heempark de Liniehof organiseren de Madese NatuurVrienden op woensdag 18 oktober een bijzondere ontmoeting met kabouters voor peuters en kleuters. Onder begeleiding van opa’s en oma’s en/of ouders kunnen de kleine mensen kennis met de kabouterwereld maken. Wandelen in kabouterland; leven in de natuur. Eten en drinken; kaboutersoep en kabouterkoek. Klein kabouter knutselwerk.

En als verhaaltjes kabouter ’s morgens zijn goede muts opzet; voorleesmomentjes op zolder.

De kabouters gebruiken voor elke activiteit hun eigen valuta; de plopcoin, te verkrijgen in het parkgebouw.

Vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur is afgesproken met de kabouters dat ze de natuurvrienden gaan helpen.

Slecht weer? ; Parapluutje mee, laarsjes aan, wij zullen samen naar het park toe gaan.

We zien ze heel zelden in de Liniehof. Een schimp, een lief klein wezentje, een schaduwtje in de ochtendzon tussen de struiken; was dat nou een kabouter? Gedurende de jaargetijden houden kabouters zich liever afzijdig van de grote razende mensenwereld. De kabouters van de Liniehof willen wel wat vertellen en komen dus bij hoge uitzondering tevoorschijn als er groepen kinderen iets te weten willen komen van moeder natuur.

Als de eikeltjes massaal uit de bomen vallen is het een teken voor het provinciaal bestuur van kabouter Noord-Brabant samen te komen in een gemoedelijke sfeer. Het seizoen veranderd, dat moet gevierd worden; Oktoberfeest.

Programma 

Vanaf 10.oo tot 16.00 kunt u met uw kinderen deelnemen aan de volgende activiteiten:

  • “kabouterpad special”, wandelen met opa en oma,vader en moeder met een eigen doe-boekje vol opdrachten de kabouters zoeken.
  • workshop raamhanger /suncatcher maken in bladvorm,lekker knippen (of scheuren) en plakken.
  • maken van een egeltje, paddenstoel of spin, zoutdeeg al of niet met een kleurtje ,wiebel oogjes,harige pootjes of een stekelig velletje, een mooie aanvulling voor een eigen herfsttafel!
  • koken van paddenstoelensoep, de kookkabouter wil jullie graag een lekkere soep serveren maar heeft niet genoeg  groententjes. Hij heeft jullie hulp nodig bij het (af) maken van de soep.
  • de voorleeskabouter  laat jullie lekker uitrusten, op z’n gezellige zolder  verteld hij de mooiste verhalen.
  • samen lekkere paddenstoelen cake maken voor bij de ranja.

Alle activiteiten kosten 1 plopcoin. (€1,00) per kind.
U bepaalt zelf aan welke activiteit u wenst deel te nemen en hoe laat u start. Plopcoins zijn vanaf 10.00 uur verkrijgbaar in het parkgebouw. Gedurende uw bezoek kunt u plopcoins bijkomen. Aan het eind van uw bezoek kunt u resterende plopcoins terug inleveren.