Liniehofactiviteiten

Informatie over bijzondere MNV activiteiten in en om het Natuurpark De Liniehof.

Het natuurpark en het parkgebouw staan centraal voor vele verenigingsactiviteiten, zoals de activiteiten voor natuureducatie, het parkbeheer en natuurlijk in het kader van het activiteitenprogramma.

Als vaste jaarlijkse activiteiten vanuit het natuurpark hebben we altijd een drietal super gezellige activiteiten: een open dag, een nachtvlindernacht en de traditionele MNV kerstwandeling op 2e Kerstdag en die zijn dan ook altijd druk bezocht.

Lees vooral verder en kijk onderaan naar de sfeerplaatjes…
Voor de Nachtvlindernacht, zie de webpagina MNV-projecten.

Verdere activiteiten in de Natuurpark De Liniehof

 • Voor de natuureducatieve activiteiten in en om het natuurpark en parkgebouw, zie de webpagina over de Werkgroep Educatie.
 • Voor de beheeractiviteiten in het natuurpark, zie de webpagina over de Werkgroep Parkbeheer.

Open dagen

  • Minimaal 1x per jaar wordt er door de MNV en de Stichting Liniehof een open dag in het natuurpark en het parkgebouw georganiseerd met rondleidingen in het natuurpark door IVN-natuurgidsen van de natuurclub.
   Meestal heeft de open dag een thema met knutselactiviteiten voor de jeugd samen met hun pa en ma of opa en oma.
  • Regelmatig wordt op een open dag door de IVN-natuurgidsen van de natuurclub ook een excursie verzorgd buiten het natuurpark in de vorm van een wandeltocht over het wandelpad door de Linie van Den Hout of een fietstocht naar het zuiden door de Binnenpolder van Terheijden, de Munnikenhof, Den Hout en de Teteringse Bossen of juist naar het noorden door de buitengebieden en langs de historische plaatsen van de Gemeente Drimmelen.
Open_Dag_Evenement
De jaarlijkse open dag in het natuurpark is altijd druk bezocht.

Kerstwandeling

  • Op 2e kerstdag is er ‘s-middags de traditionele MNV Kerstwandeling vanuit het natuurpark langs de Linies van Den Hout en door de Binnenpolder van Terheijden.
   Een stevige wandeling voor het rondje rond de eendenkooi, de Achterste Kooi, in de Binnenpolder. Goed voor de bloedsomloop na al het kersteten!
   Na afloop is er gelegenheid tot gezellig nakletsen in het parkgebouw onder het genot van een lekker hartversterkertje of een warme chocomel.
Kerstwandeling_Binnenpolder
De traditionele MNV kerstwandeling is een stevig stuk stappen van het natuurpark langs de Linie, door de Binnenpolder rond de eendenkooi en dan weer terug. Weer of geen weer, ieder jaar zijn er veel deelnemers!

Sfeerplaatjes open dagenHieronder staan nog een paar leuke plaatjes van activiteiten op de open dagen.

Open_Dag_Nestkastjes_Timmeren
Zelf nestkastjes timmeren door de kinderen op een open dag in het natuurpark is altijd leuk om te doen. De MNV-vrijwilligers met veel ’timmerervaring’ maken hiervoor de bouwpakketten en begeleiden de kinderen bij het knutselen.
Open_Dag_Vogeltaarten_Maken_2
Het kan soms lekker druk zijn bij het maken van vogeltaarten en dan liggen de tafels helemaal vol. De MNV vrijwilligers laten zien hoe de pinda’s, zonnepitten, giersttrosjes en fijn zaad op de houtblokken moeten komen. Een goed voorbeeld doet goed volgen 😉
Open_Dag_Vogeltaarten_Maken_1
Op een open dag in het najaar maken kinderen zelf een vogeltaart met vet en zaad voor de wintervogels in de tuin.
Open_Dag_Vetblokken_Maken
Het is natuurlijk heel erg leuk om al dat vet op stukjes boomstam te smeren! Ondertussen hebben grotere kinderen alweer enkele nestkastjes getimmerd om de versleten kastjes in het natuurpark te vervangen.

Sfeerplaatjes kerstwandelingHieronder staan nog een paar leuke plaatjes van na de kerstwandeling. 😉

Kerstwandeling_Pannetje_Gluhwein
Na afloop van de kerstwandeling is het goed toeven in het parkgebouw met een lekker warm pannetje gluhwein.
Kerstwandeling_Gluhwein
Na een stevige wandeling is het gezellig napraten in het parkgebouw onder het genot van een glaasje gluhwein als lekker hartversterkertje of met een heerlijke mok warme chocomel.