20090520Wo MNV Hemelvaartkamp 2009 – Zuid-Limburg

Het MNV Hemelvaartkamp wordt gehouden van woensdag 20 mei t/m zondag 24 mei 2009 in Zuid-Limburg in de omgeving van het Geuldal en het Gerendal.

Misschien wel in de mooiste omgeving van Nederland in het dorpje Strucht bij Schin op Geul! Dit mag je niet missen, dus lees snel het artikel ‘Hemelvaartkamp 2009’ in de Roerdomp en geef je op bij Bart van der Ven, tel. 0162 – 69 39 92 of mobiel 06 – 42 66 04 29.

Kijk voor de mooie kampeerboerderij waar we naar toe gaan in het gehucht Strucht (Gemeente Schin op Geul bij Valkenburg), maar eens op de website www.struchterhof.nl

Vroeger een heerlijkheid en nu nog steeds heerlijk om te vertoeven!

Voor de locatie op Google maps, klik hier. Klik daarna rechtsboven op de knop Satelliet om de luchtfoto’s van deze prachtige omgeving te bekijken.

Volg vanaf de Struchterhof de weg Strucht van Schin op Geul in de richting Valkenburg en na 1 kilometer is daar de ingang van het Staatsbosbeheer natuurreservaat het Gerendal, waar in mei en juni een unieke orchideentuin is geopend!

Nog een kilometer verder richting Valkenburg aan de Oud Valkenburgerweg heb je rechts Kasteel Schaloen met de prachtige watermolen, de Sjloens meule en de bijbehorende heemtuin Sjloensheim.

De heemtuin is alleen in de namiddag open en rondleidingen door het IVN voor groepen zijn aan te vragen.

Klik hier voor informatie over Kasteel Schaloen en hier voor informatie over de heemtuin Sjloensheim (het ‘Heem rondom Kasteel Schaloen’) met de bekende eeuwenoude watermolen, die tegenwoordig Kasteeltuin Oud-Valkenburg heet, de Orchideentuin en over nog meer prachtige pareltjes in het Limburgse heuvelland rondom Valkenburg en Schin op Geul.

LET OP: deelname is op eigen risico, dus zelf een reisverzekering regelen en het kan zijn dat we voor een mooie natuurexcursie de grens over wippen naar Belgie of Duitsland, dus neem je paspoort mee.

LET OP: de deelnemers krijgen de exacte vertrektijd en verwachte terugkomsttijd door van Bart van der Ven.