20140216Zo Wandelexcursie Zundert

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst; op pad met Guus en Huub

Op zoek naar d’n Zundert via lanen, langs bos, hei en vennen

Tussen de natuurterreinen van landgoed de Moeren en het gevarieerde landschap van de Pannenhoef ligt de abdij van Maria Toevlucht. Deze Cisterciënzerorde heeft een aantal jaren geleden het roer omgegooid door het melkveebedrijf te saneren en grotendeels om te zetten naar natuurterreinen. Ze zijn gaan brouwen; de geboorte van brouwerij de Kievit en het tweede merk officieel Nederlands abdijbier, Zundert, was een feit.

De vereniging Madese NatuurVrienden is enigszins te vergelijken met een goede orde. Samen inzet en arbeid voor het goede doel; natuur en landschap. Passie, voor als men geloofd, voor dat wat God voor ons geschapen heeft. Pluk de dag, geniet van het leven en moedertje aarde, maar MNV-ers gaan op tijd naar huis.

Een mooiere combi op een roomse zondag is bijna niet te maken. Wandelen door lanen, bossen, langs hei, wei en vennen. Na afloop in een bruin café napraten met een bruine pater met een blonde schuimkraag.

Onder leiding van Guus en Huub Stoop kunt U deelnemen aan een flinke wandeltocht in de natuurterreinen tussen de Pannenhoef en de Moeren. Door de enorme belangstelling en consumptie vanaf de aftrap op 30 november 2013 moeten we echt op zoek naar d’n Zundert . Onderweg genieten we van landschap en natuur.

Zondagochtend 16 februari vertrek 9:00 uur vanaf parkgebouw de Liniehof aan de Kievitstraat in Made.

Goed waterdicht schoeisel is aan te raden alsmede een versnapering voor onderweg.