20140208Za Wilgen knotten op de Huisplaat

Wilgen knotactie MNV op de ‘Huisplaat’; Landgoed de Koekoek Drimmelen

Handige actieve en creatieve handen gezocht voor bv. wilgenstek en bonenstaak

Oude knotwilgen getart door de elementen liefdevol onderhouden door hun eigenaren en vrijwilligers vertellen een verhaal.  Kromgebogen in het landschap blijven ze decennia lang het landschap sieren en blijven ze tot de onvermijdelijke dood hun geriefhout  leveren.  Onderwijl  mag de steenuil in haar holtes ‘huizen’ en vindt een koe en haar kalf haar krabplèkse en de benodigde schaduw . Het bruidspaar laat ‘hun’ dag vastleggen op een reportage tussen/op/onder de stokoude getekende knotwilgen.

‘Geriefhout’ is van heel lang geleden, maar doet het goed op het internet. Bestel maar, bestel maar. Griendhout en knothout kant-en-klaar verwerkt tot schutting en scherm binnen een x-aantal dagen geleverd tegen ‘aanlokkelijke’ prijzen. Bij de MNV is het gratis, maar je moet er wel wat voor doen.

De takken/tenen die we van de kruinen afzagen zijn veel breder toe te passen bij hobby en werk.

Een knotwilg in de tuin of een rij knotwilgen langs de sloot. Een levende iglo als leesplek voor de kinderen, een ‘natuurlijk scherm’ om de tuin. Waar zijn ze gebleven, de aloude geschilde tenen als bonenstaken in de moestuin en als bouwmateriaal voor een ouderwetse hooiruiter (thans muizenruiter voor uilen) op het erf. Is het echt zo dat we liever betalen dan er iets voor te willen doen?

Zaterdag 8 februari zijn we te gast op biologisch landbouwbedrijf de Koekoek bij Drimmelen.

De MNV zorgt voor uw gereedschap, de ontvangstkoffie, een voedzame soep tijdens de lunch en een versnapering achteraf.  U komt fris en fruitig met voldoende energie in geschikte werkkleding met ons mee werken om die prachtige wilgen van hun pruik te ontdoen.  Afvoer van hout voor de houtzoekers in overleg.

Ontvangst met koffie vanaf 9:00 uur in de loods van de fam. Smits van Oyen, zie bordjes langs de weg.

Om 9:30 uur rap aan de gang. Voor meer info: tel. 0162 – 517965