20150227Vr Lezingavond Natuurverhalenverteller Rien Kerstens

Rien Kerstens, bioloog en verhalenverteller komt op bezoek in Made bij de MNV

Vreemde natuurverschijnselen, de geboorte van een verhaal en een dosis humor!

Paddenstoelen in een kring; pas op een heksenkring! Het ontstaan van de eerste spin uit het meisje Arachne. Het ontstaan van zomer en winter en gallen kunnen de toekomst voorspellen.

Jaloezie, macht, list, lust en andere onhebbelijkheden. Met een beetje saus van het geloof en bijgeloof erbij was dat de bron van het ontstaan van mythen, legenden en andere volksverhalen.

Vroeger was de wetenschap nog niet zo ver om elk natuurverschijnsel te verklaren. Daarom waren veel natuurverschijnselen aanleiding voor uiteenlopende verhalen; een poging om al die vreemde gebeurtenissen te verklaren.

Rien Kerstens uit het Brabantse Erp komt op uitnodiging van de Madese NatuurVrienden naar Made.

De inmiddels gepensioneerde bioloog en docent heeft zich ondermeer toegelegd op verhalen uit en  over de natuur. Een immense bron van informatie. Deze avond worden vele mythen en legenden uit het verre, verre verleden besproken. Maar de monetaire crisis, een iPad en een tandartsboor komen ook voorbij.

Vrijdagavond 27 februari om 20.00 uur in Parkgebouw De Liniehof aan de Kievitstraat in Made.

Het parkgebouw gaat om 19.30 uur open. Voor niet leden vraagt de vereniging een vergoeding van € 5,00 p.p incl. de koffie.