20150320Vr Lezingavond Glibberige amfibieën in het Groene Woud

Vrijdagavond 20 maart; Belevenissen in glibberig amfibieënland
door Jeanne Soetens en Bert Vervoort.

In het Groene Woud is een project opgestart voor de herintroductie van boomkikker en knoflookpad. Jeanne en Bert zijn als vrijwilligers nauw betrokken bij dit project. Deze avond staat in het teken van hun werkervaringen en avonturen in de Mortelen.

Komt allen genieten van glibberig amfibieënland!

Lente; glibberig amfibieënland komt tot leven; tijd voor een lezing

Van boomkikker tot overstekende kamsalamander een glibberig avon(d)tuur

Weinigen van de natuurvorsers onder ons hebben zoveel avonturen met amfibieën meegemaakt als de sprekers Bert Vervoort en Jeanne Soetens uit het groene Sint-Oederode die vrijdag 20 maart op uitnodiging van de MNV naar Made komen voor een lezing.

Als zeer actieve vrijwilligers zijn ze al heel lang betrokken bij het inventariseren en beschermen van onze inlandse amfibieën. Het was daarom dat ze gevraagd zijn door Brabants Landschap en Ravon om de monitoring van de pas uitgezette boomkikkers en knoflookpadden in het Groene Woud op de voet te volgen. Mooi werk, maar dan maak je wel wat mee.

Belevenissen met wat heel wat mensen als glibberig en eng ervaren; in het schijnsel van een zaklantaarn traag voortbewegende glimmende vochtige beesten volgen; actief in duistere nachten of op stap bij volle maan. Maar ook prachtige momenten met het meest fotogenieke kikkertje van ons land; de acrobaat van de braamstruiken; de boomkikker.

Mooie momenten met kikkers en salamanders verwerkt in een lezing met veel eigengemaakt film- en fotomateriaal maar er gebeuren ook ware drama’s.

Glibberige als ze zijn dreigt deze diergroep anno 2015 in figuurlijke zin ons toch nog uit de handen te glippen als het gaat om ziektes, verstoring en biotoopverlies.

Vrijdagavond 20 maart; 20.00 h parkgebouw Liniehof aan  de Kievitstraat in Made.
Parkgebouw open vanaf 19.30h. Voor niet leden vragen we een bijdrage in de koffiepot voor koffie of thee.