20151023Vr Lezing Kauwen in de Spiegel door Achilles Cools

Achilles Cools, Belgisch beeldend kunstenaar en natuurfilosoof komt op uitnodiging van de Madese NatuurVrienden naar Made.
Bekend van o.a. tv-programma de Stoel en zijn super heemtuin in Mol die hij samen met zijn ezels beheerd.

Datum: vrijdag 23 oktober
Tijd : 19.30 – 20.00 uur ontvangst
Aanvang: 20.00 uur Lezing Kauwen in de spiegel

Beeldend kunstenaar Achilles Cools is bekend met zijn kauwen. Al jaren brengt hij kunst en kauw tot een geheel. Maar hij is ook een rasverteller en publiceerde enkele boeken over deze kraaiachtige vogels die de mens een spiegel voorhouden.

Met de kauw gaat hij op ontdekkingsreis thuis. De kauw is voor hem het vogelperspectief van zijn denken. Via het gedrag van de kauw leert hij binnendringen in het leven van vele soorten, ook de mens. Over een doodgewone vogel met ongewone verschijnselen valt veel
te ontdekken en te vertellen. Achilles is het liefst bezig met de wereld, hoe die in elkaar zit.

Het belangrijkste nieuws gebeurt vlakbij. Door gewoon buiten te gaan kunnen we de grootste gebeurtenissen van de wereld onder eigen ogen zien: gevederde dinosauriërs in de tuin. Velen gaan er aan voorbij, maar alleen al hun ingenieuze verenkleed dat hen in staat
stelt te vliegen is onbegrijpelijk, hun gedrag is een complex verschijnsel dat verbazing oproept. Het zijn individuen met verschillende persoonlijkheden, net zoals wij.

Over kauwen denken is een vorm van ophelderend totaaldenken. Het helpt om een balans van het eigen leven op te maken. En ook dat van andere levens, van andere soorten en van onze soort.
Met verrassende eigenschappen die vaak doen denken aan menselijk gedrag en waarvan we nog veel kunnen leren over onszelf, over de anderen en over de wereld in het algemeen.

Na deze lezing ga je de vogels in je tuin nooit meer bekijken op dezelfde manier. De meest verrassende gebeurtenissen vind je vlakbij.

Geef u nu op voor deelname voor deze bijzondere lezing; Vol = vol
De lezing is voor leden + partner gratis.