20151107Za Nationale Natuurwerkdag 2015

Op de 1e zaterdag van november, dus op zaterdag 7 november, wordt weer de Nationale Natuurwerkdag gehouden van 09.00 – 15.00 uur.

Hakken, zagen, maaien, de Madese NatuurVrienden hebben nog nooit een Nationale Natuurwerkdag gemist!

Locatie 2015: Wilgen knotten aan de Hamseweg.

Onze locatie voor de natuurwerkdag is online! Vanaf nu kun je jezelf opgeven om mee te komen werken op deze locatie via deze weblink: https://www.natuurwerkdag.nl/locaties
– Kies Noord Brabant en typ in het zoekvenster : allereerste… van: Allereerste wilgenkoppen snellen van ’t seizoen
– Je bent nu op de webpagina voor onze locatie. Geef je hier op!
Merk op dat de webpagina nog steeds de naam heeft van een eerdere natuurwerkdag in de Linies van Den Hout, maar je zit op de goede webpagina om je op te geven voor 2015!

Bij deze ook het persbericht hierover:

Heb jij je nog niet opgegeven voor de natuurwerkdag MELD JE NU AAN!

Landschapsbeheer met de Madese NatuurVrienden

Leef je uit op de 15e landelijke natuurwerkdag in de Drimmelense polder

Voor de 15e editie van de natuurwerkdag wordt het stevig aanpoten in de klei van de Drimmelense polders. Voor de vereniging liggen hier de wortels van haar al lange actieve verleden in het landschapsbeheer. Ruim 250 knotwilgen langs de Hamseweg, beeldbepalend in het landschap van een ‘kale’ polder moeten voor hun voortbestaan gesnoeid worden. In vakjargon, ‘de kop’, moet eraf.

Takken zagen, ladder op en af, takken sjouwen, takkenhopen maken en de werkplek schoon en veilig achterlaten. Ga er maar aan staan.

Het is toch heerlijk om je een dagje uit te leven in het landschap.

Groene vingers, vuile handen en kleding  zul je zeker krijgen.

Maar bij de Madese NatuurVrienden word zo’n dag altijd gezellig, anders is de dag niet geslaagd.

Wij raden U aan stevige schoenen of laarzen en werkkleding aan te doen. Voor het gereedschap, koffie/thee en een stevige soep voor bij uw meegebrachte lunch wordt gezorgd. Om 9.00 uur starten we met een bak koffie en uitleg over de werkzaamheden. Verzamelen voor het werk op het erf van Hamseweg 4, Hooge-Zwaluwe. De borden ‘doorgaand rijverkeer gestremd’ gelden zeker niet voor de deelnemers, want zij gaan voor de stremming zorgen.

Voor meer informatie kunt U bellen met de locatieleider op tel. 06-10521770.