20160626Zo Jubileumexcursie Fietsdagtocht In het spoor van Pallieter

Fietstocht in het Spoor van Pallieter in de omgeving van het stadje Lier dat beter bekend is als ‘Pallieterstad’ naar de hoofdpersoon uit de briljante roman Pallieter van Felix Timmermans!

Pallieteren; Pallieter; fietstocht 26 juni
Verheven tot een werkwoord; Pallieteren.

Wie het boek van Felix Timmermans (als verplichte kost) heeft moeten lezen voor zijn lijst zou er alles van moeten weten.
Pallieter; een levensgenieter, een mensenmens, een natuurmens.

Pallieter leefde in de Lier; een prachtig historisch dorp nabij Antwerpen. Glooiende velden, de Scheld, de Nete, de boerenhoven, de abdijen; het schone belgische leven.

Lees de boeken van Timmermans en je kunt je gelijk inleven in het leven van die bijzondere zonderling maar ook waarom zijn manier van  leven verheven word tot een werkwoord; Pallieteren. Wie zou dat nou niet willen.

We reizen gezamenlijk naar Lier, fietsen gereed maken en onze tocht door Pallieterland maken. Op tijd weer terug in Lier om musea en zeker de Gumaruskerk te bezoeken; (of omgekeerd) trappistje erna.

Vertrek 8.00h bij parkgebouw richting België.
>>> LET OP: Opgave is noodzakelijk via dit MNV-contactformulier!
Geen fietsendrager? Carpoolen of even bellen of er nog plek is in de Transit of medereiziger/fietser

Het is dit Kempenland waar de Grote en Kleine Nete samenstromen bij Lier waarvan het pittoreske ontegenzeggelijk is.
Voor wie nog nooit heeft gehoord van deze 3-torenstad, die moet onbedingt mee om kennis te komen nemen van de Peperbus waaraan 200 jaar is gebouwd, van het muzikale ‘Heelal tussen Vier Muren’ zoals Felix Timmermans de klokkentoren noemde of het 14e eeuwse Belfort dat in al zijn eenvoudige gotische stijl een fantastisch stuk werelderfgoed is.

Literatuur, Cultuur en Natuur in en rond Pallieterstad in meer dan overvolle overvloed en voor wie het wil zien en opsnuiven, die gaat gezellig mee op onthaastingstocht!!!
Welhaast en zeker zal een lekker Bels pintje daarbij onderwerp zijn van onze gedegen cultuurstudie 🙂

Lees als voorpret alvast maar eens dit leuke artikeltje over wat er zoal is te zien in de provincie Antwerpen langs een mooie fietslus van het fietsknooppuntennetwerk door Pallieterland.

Tip: zorg voor volle batterijen en lege geheugenkaartjes voor de digitale camera, want met pittoresk bedoelen we ook pittoresk!!!

Vertrektijd voor deze dagtocht is om 8.00 uur bij het Parkgebouw De Liniehof.
Heeft U geen fietsendrager ? Vraag naar de mogelijkheden via dit MNV-contactformulier.