20160917za – 40-jarig MNV Jubileumfeest

Meer dan 40 jaar geleden had pastoor De Clerk het plan een jongerenafdeling op te richten om jongeren te interesseren voor de natuur.

Wil Borm en onze Bas Stoop wilden ook meer in en voor de natuur doen en zochten aansluiting bij de pastoor, maar helaas behoorden zij niet tot de doelgroep des pastoors. Dan maar op eigen initiatief: zij begonnen excursies te organiseren.

Ook kwam de wens voor een eigen natuurgebied bovendrijven. Ergens bij het nieuw te bouwen gemeentehuis misschien? Nee, het werd een stukje grond langs de Maasroute, de (toekomstige) geluidswal. Na vrachtwagens vuil geruimd te hebben, langzame annexatie van meer grond en aanschaf van de eerste grasmaaier, op kosten van het WNF, begon het te lijken op wat het nu geworden is, 40 jaar later.

Dit jubileum gaan we vieren!
Het feest vindt plaats op zaterdag 17 september.
Wij nodigen u hiervoor van harte uit!

Programma

  • 14.00 uur Park open voor iedereen, groot en klein. Er is een puzzeltocht en voor de winnaar is een prijs ter beschikking gesteld. Voor de kleintjes is er het kabouterpad.
  • 15.00 uur Uitproberen/in gebruik nemen van het nieuwe schakelmes door de wethouders H. Bakker en H. Kuypers. Dit mes is een ouderwets, maar nieuw gemaakt gereedschap om poelen te schonen.
  • 18.00 uur Einde van het middagprogramma.
  • 20.00 uur Jubileumfeest (alleen voor leden van de Madese Natuur Vrienden) in parkgebouw en tent, onder het genot van een hapje, drankje en muziek.

De feestcommissie: Maartje Hoeve, Wim Bijleveld en Ton Beek