20161105za Nationale Natuurwerkdag 2016

Landschapsbeheer met de Madese NatuurVrienden
– Leef je uit op de 16e landelijke natuurwerkdag in de Drimmelense polder –

Op zaterdag 5 november 2016 vindt de 16e natuurwerkdag plaats.  De organisatie van de meeste locaties in ons land is in handen van actieve vrijwilligersgroepen die zich bezig houden met landschapsbeheer.

De Madese NatuurVrienden (MNV) verzorgen ook dit jaar weer een ‘leef je uit’ locatie in het kader van de natuurwerkdag.

Voor de 16e ditie van de natuurwerkdag wordt het stevig aanpoten in de klei van de Drimmelense polders. Voor de vereniging liggen hier de wortels van haar al lange actieve verleden in het landschapsbeheer. Ruim 150 knotwilgen langs de Plukmadeseweg, beeldbepalend in het landschap van een ‘kale’ polder moeten voor hun voortbestaan gesnoeid worden. In vakjargon, ‘de kop’, moet eraf.

Takken zagen, ladder op en af, takken sjouwen, takkenhopen maken en de werkplek schoon en veilig achterlaten. Ga er maar aan staan.

Het is toch heerlijk om je een dagje uit te leven in het landschap.
Groene vingers, vuile handen en kleding  zul je zeker krijgen.
Maar bij de Madese NatuurVrienden word zo’n dag altijd gezellig, anders is de dag niet geslaagd.

Wij raden U aan stevige schoenen of laarzen en werkkleding aan te doen. Voor het gereedschap, koffie/thee en een stevige soep voor bij uw meegebrachte lunch wordt gezorgd. Om 9.00 uur starten we met een bak koffie en uitleg over de werkzaamheden. Verzamelen voor het werk bij Parkgebouw De Liniehof, Kievitstraat 3 te Made.

Voor meer informatie kunt U bellen met de locatieleider 06-10521770. Aanmelden via de site www.natuurwerkdag.nl
Klik rechtsboven in het oranje vak onder ‘Doe mee’ op de witte knop ‘Uitgebreid zoeken’ en typ in het zoekveld ‘Zoek op woord’ als trefwoord: Made.
Klik dan op de oranje knop ‘Zoeken’ en dan verschijnt links onder ‘Locaties’ het artikel ‘Allereeste wilgenkopppen snellen van ’t seizoen’.
Klik op de oranje knop ‘Info & aanmelden’ om je aan te melden voor deelname aan onze gezellige natuurwerkdag.