20161120zo Vogelvoederfestival 2016

MNV-workshop in de Liniehof ; Help onze wintergasten de winter door.
Vogeltaarten, kleurige cupcakes en andere ‘vette’ vogelzaadcreaties voor vogels

Koning Winter staat aan de deur te rammelen. De meeste bomen en struiken hebben hun bladeren verloren en de eerste nachtvorstjes kondigen koude tijden aan.

Vogelsoorten die voorheen voor hun voedsel aangewezen waren op de akkers, velden en bossen zien we steeds meer ‘urbaniseren’. Door het voedsel dat op duizenden voederplanken wordt aangeboden,van grote tuin tot op een balkonnetje, komen steeds meer soorten vogels naar dorp en stad. Onze tuinen worden bevolkt door slimme Russische mezen, Noorse pimpels en vele Vink-achtigen uit noordelijke streken. Maar ook onze eigen Lijsters, Merels, het Roodborstje, het Klein Jantje (Winterkoning), Huismus en Ringmus en een brutale Vlaamse Gaai zien we rond de voederplank.

Het worden echte trouwe, telkens terugkerende bezoekers die dagelijks (bijna op het uur) rekenen op uw strooivoer en andere traktaties op of rond de voederplank. Het plantenleven is in rust en staat er doods en dor bij, maar de vogels brengen leven in de tuin.

Een zak strooivoer leegschudden en kant en klare vetbollen ophangen is goed maar je kunt er zoveel meer creatiefs mee doen zodat je er zelf ook nog plezier aan beleefd. Zeker als je kleurige creaties worden opgegeten door onze wintergasten.

Vereniging Madese NatuurVrienden nodigt iedereen met creatieve decoratieve ideeën uit om iets te doen voor die verkleumende, maar ook boeiende beesten buiten.

Het is Sinterklaas tijd, het Kerstfeest zit er aan te komen. Knutsel een vogelsurprise in elkaar om cadeau te doen in de vorm van bijvoorbeeld een etagère voor de cupcakes, vogeltaart (of leuk aangeklede kop en schotel. Voor het luttele bedrag van slechts € 0,75 per vogelcupcake neemt U uw creatie mee naar huis, de mastodonten onder de taarten zijn natuurlijk prijziger.

Mocht U vragen hebben over vogels in uw tuin en hoe U uw tuin jaarrond tuinvriendelijk in kunt richten zijn er ervaren vogel- en tuinlieden van de Madese NatuurVrienden aanwezig om vragen te beantwoorden.

Zondag 20 november vanaf 13.00 tot 16.00h kunt U met vriend, vriendin, kleinkinderen etc. komen knutselen in ons gezellige natuurthuis in het natuurpark de Liniehof in de Kievitstraat in Made.

Voor meer info, bel tel. 0162 – 517965