20170113vr Lezingavond Op reis met Chiel Camping: Natuurfotografie uit alle streken!

Vrijdag 13 januari, 20.00 – 22.00 uur, Parkgebouw De Liniehof:
Op reis met Chiel Camping: natuurfotografie uit alle windstreken!

Een tentje tussen de kraanvogels; beren voor de lens, boottocht Spitsbergen; niets is te dol voor Chiel om te genieten van de natuur en die wildernis vast te leggen op een gevoelig digitaal plaatje. Maar de mens met de camera moet wel het juiste plaatje ‘zien’.

Unieke fotowerk van Chiel Camping gemaakt op zijn reizen. Mis het niet!

Lezing Madese NatuurVrienden; natuurfotografie uit alle windstreken
Op (foto)reis met natuurfotograaf Chiel Camping

Met een select groepje natuurliefhebbers op expeditie naar Spitsbergen of volstrekt solo struinen door de vertrouwde Biesbosch, lenzen en camera zijn altijd binnen handbereik bij Chiel Camping. Bij het mooiste licht, het beste moment, de adem inhouden en afdrukken voor de perfecte plaat. Een uitdaging, zeker voor iemand als Chiel met oog voor details.

Middels een fotoreportage neemt Chiel u mee op de vele natuurtochten die hij gemaakt heeft.

Dat een foto van ‘ver weg’ het mooiste plaatje oplevert is voor de echte liefhebber zeker niet het geval. Heel wat fotomateriaal komt ook uit onze eigen polders en de Biesbosch.

Indrukwekkend blijven echter de foto’s van de boottocht naar Spitsbergen. Zo’n expeditie is nog maar voor een enkeling weggelegd. De overweldigende natuur van Canada bewonderen, innemen en vastleggen. Dichterbij de vele tochten door de natuur van Zweden.

Het leven van een natuurfotograaf gaat echter niet bepaald over rozen, het is vaak afzien.

Opgevouwen in een te kleine schuiltent urenlang wachten op de kraanvogels. Cursus beren besluipen voordat je op pad gaat zodat je geen berenvoer wordt.

Het is echter niet alleen het mooie natuurplaatje die de fotograaf vastlegt. De mens in de natuur komt ook terug in zijn collectie. Landschap door mensen gemaakt, door vrijwilligers onderhouden.

Vrijdagavond 13 januari van 20.00 – 22.00 uur in Parkgebouw de Liniehof,  Kievitstraat, Made

Parkgebouw open vanaf 19.30 uur, niet leden betalen € 2,50 voor entree en koffie/thee.