20101105Vr Lezing Op fietsexpeditie door de Andes

Reisverslag van MNV leden Lauran en Hetty Willemsen over hun avontuurlijke fietstocht door Chili en Argentinië.

In Zuid-Amerika, op de grens van Chili en Argentinië, ligt het Andesgebergte.

De Andes is een langgerekte bergketen die zich van Noord naar Zuid uitstrekt en een veelheid aan verschijningsvormen kent.

Hoge, droge bergen in het noorden. Lager gebergte met een klimaat zoals het onze in het midden en koud en nat in het zuiden.

We trokken 2 maanden met de fiets en ons tentje door deze streek, dus dit keer geen tropisch regenwoud, maar wel 2.500 km vol avontuur.

20091222_Fietstocht_Chili_Andesgebergte_Overnachting_4300m_Paso_de_Aqua_Negra
Met de fiets en de tent op fietsexpeditie door het Andesgebergte in Chili. Overnachting in de tent op 22 december 2009 op 4300 meter hoogte op de bergpas Paso de Aqua Negra.

Wat we wel gezien en beleefd hebben zijn prachtige, woeste landschappen in de hoge Andes, waar we dagenlang geen levend wezen zagen, alleen stenen en ijs.

Ook fietsten we, meer zuidelijk, door de beroemde Argentijnse wijn- en fruitstreek: de Mendoza en later door het merengebied van zowel Argentinië als Chili.

Een tocht tussen meren en vulkanen met leuke en onverwachte ontmoetingen.

De fietsexpedities van Lauran en Hetty Willemsen staan op hun website www.bikefeeling.nl  onder ‘Wie zijn wij’. Klik hier voor het fotoverslag van de Andes fietsexpeditie van Chili naar Argentinië.