20141227Za Wilgen Knotten op 3e Kerstdag

We doen het nog en keer en het is goed voor lijf en leden

Wilgen knotten op 3e kerstdag met de MNV

Na een zeer succesvolle oproep vorig jaar om na de kerstdis en de afwas te gaan wilgen knotten met de Madese NatuurVrienden moet dat in 2014 natuurlijk herhaald worden.

3e Kerstdag wordt knotdag. Zet de kliekjes maar in de koelkast , vul je broodtrommel met de laatste stukken kerststol en vergeet de poedersuiker niet.

Het nette pak mag luchten en verruilen we voor stevige werkkleding in meerdere lagen. Werkschoenen aan, werkhandschoenen mee en naar buiten, de boom in.

De Madese NatuurVrienden zorgen voor koffie, de soep voor bij de lunch en natuurlijk scherp gereedschap en de laddertjes.

Zaterdag 27 december, 3e kerstdag dus, verzamelen om  9.00 – 9.15h bij het parkgebouw van de Liniehof aan de Kievitstraat in Made. Even een sterke bak koffie om de slaap nog meer uit de bol te krijgen en vandaar uit naar de werklocatie. Zo veel mogelijk carpoolen naar de werkplek, de put van Wagenberg, parkeren Kerkstraat.

Als de wilgen daar geknipt en geschoren zijn, verkassen we naar de Zandstraat in Hooge-Zwaluwe

Een veilige locatie met weinig verkeer, dus pa en/of opa mag zijn kinderen of kleinkinderen meenemen die een handje kunnen helpen. Uren afschrijven voor de maatschappelijke stage is ook mogelijk maar de jongelui moeten er wel wat voor doen.

Na het knotten terugkeer naar het parkgebouw voor een verfrissende of opkikkerende versnapering.

Hopelijk zijn de weergoden ons goedgezind en krijgen we een zonnetje met licht vriezend weer.