20150221Za Wilgen Knotten aan de Oude Zeedijk

Op zaterdag 21 februari is het weer tijd voor beeldbepalend landschapsbeheer met de Madese NatuurVrienden.
We gaan kopbomen knotten op de Oude Zeedijk langs de Worp in Drimmelen.

Als je naar of vanaf Drimmelen-dorp rijdt over de Ruilverkavelingsweg op de fiets of flanerend met een luxe auto door de polder, dan vallen ze meteen in het oog. De ‘kopbomen’ op de Oude Zeedijk langs natuurgebied de Worp. Soms vergezeld van een mooie kudde zwarte koeien en als die elders ingeschaard zijn staan er een stel ranke reeën onder de kopbomen,  rustig te grazen.

De kopbomen zijn op leeftijd, zeg maar gewoon oud en gebrekig. Een zware kroon dragen gaat ze steeds moeilijker af en dus moeten ze tijdig geknot worden. Knotten om toch nog vele jaren die oude zeedijk, ook een monument op zich, te sieren in het landschap.

Dat de MNV traditioneel in het weekend na de carnaval gaat knotten is niet voor niets. Na een paar dagen bijkomen van het feesten is het bijzonder gezond om in de polder aan de slag te gaan om de poriën op een gezonde wijze open te zetten. Na zo’n dag knotten is het heel aangenaam om ‘met de stekken omhoog’ na te genieten en een bijzonder voldaan gevoel te krijgen.

Zaterdag 21 februari verzamelen om 9.00 uur bij het Parkgebouw De Liniehof aan de Kievitstraat in Made of om 9.30 uur aanwezig zijn aan de Oude Zeedijk aan de Ruilverkavelingsweg bij Drimmelen dorp.

De vereniging Madese NatuurVrienden zorgt voor het nodige gereedschap, de koffie en de soep.

Voor meer informatie, tel. 0162-517965.