20150920Zo Buitenlandexcursie Hoogstraten

Op zondag 20 september naar Vlaanderenland voor een wandeling in de omgeving van Hoogstraten (B) met daarna een bezoek aan dit pittoreske stadje.

Hoogstraten in Groente en fruit; optie: bezoek grote kerk ; een waardige afsluiting van de zomer. Wandelen door het Belgische land en daarna naar Hoogstraten waar in de hoofdstraat deze dagen een (gratis he ollander!!) expo in bloem- en groentestukken te zien is.

Bij voldoende deelname regelen we een gids voor een bezoek aan de grote kerk van Hoogstraten; een must.

Dagexcursie; vertrek 9.00 uur. vanaf parkgebouw de Liniehof, terug: tja, wie zal het zeggen……………………

LET OP: Buitenlandexcursie dus identiteitskaart of paspoort mee!

LET OP: Graag opgave voor deelname vooraf bij het MNV-secretariaat via het MNV-contactformulier vanwege het regelen van een gids voor een bezoek aan de grote kerk van Hoogstraten.

Zondag combi trip met de MNV; wandelen door natuur en langs cultuur

Hoogstraten (België) en omgeving; decor voor een waardige afsluiting van de zomer

Perceelsgrenzen die niet precies allemaal rechtgetrokken zijn, bolle akkers die niet geëgaliseerd zijn.

Een verrassende meanderende beek, een bronbeek van de Mark? Een statig herenhuis of stee. Bijna op elk belangrijk kruispunt een mini Maria bedevaartsoord voor de mensen om de hoek. Een flink stuk bos met een stuk hei. Net over de landsgrens, bij Meer links af, vind je in de omgeving van Hoogstraten zulke verrassende plekjes.

Traditioneel op het verschuiven van de seizoenen van groei naar oogstmaanden wordt in Hoogstraten de traditionele expositie; Hoogstraten in groenten en bloemen gehouden. Geïnspireerd door o.a. de seizoenen en gebruik makend van beschikbare groenten en bloemen worden op tafels prachtige grote stukken geëxposeerd. Voor deze gelegenheid wordt elk jaar de hoofdstraat van Hoogstraten afgesloten voor verkeer.

Voor de Madese NatuurVrienden, liefhebbers van natuur- en landschap die ook zeker de kans grijpen om te genieten van dit knap staaltje cultuur is dit een uitgelezen gelegenheid om waardig afscheid te nemen van de zomer. Met een bezoek aan de grote kerk van Hoogstraten en wellicht het Begijnhof sluiten we de dag gepast af.

Zondagochtend 20 september, samenkomen om 9.00 uur bij het parkgebouw de Liniehof aan de Kievitstraat in Made. Even wakker worden met een bakje koffie en daarna vertrek in de richting Hoogstraten met auto’s.