20151122Zo Wintervogelvoederfestival 2015

Op zondagmiddag 22 november houden we Open Dag in het Parkgebouw De Liniehof van 13.00 – 16.00 uur met het Wintervogelvoederfestival 2015!

Een leuke middag uit met de kinderen of kleinkinderen om zelf een vogelvoercreatie te maken voor de wintervogels in de tuin.

Creatief aan de slag met vogelvoer, bessen, frituurvet als plaksel, etagères, taarten, pindasnoeren etc.. Knutselen voor een sinterklaas surprise, creatief voor onze gevederde vrienden. Een activiteit waar je 2 keer plezier aan beleefd.

Creativiteit kost niets, de gebruikte materialen graag betalen.

Natuurlijk ook niet vergeten om een lekker rondje te wandelen door het Natuurpark De Liniehof om nog even de herfst op te snuiven!

MNV-workshop vogelsuprises ; wintervoedering omdat het leuk is, niet omdat het moet.

Creatief met cupcakes en vele andere vogelzaadcreaties voor tuinvogels

Vogelsoorten die voorheen aangewezen waren op hun voedsel op de akkers, velden en bossen zien we steeds meer ‘urbaniseren’. Naast goed functionerende natuurterreinen zijn onze tuinen, mits goed ‘groen’ ingericht de belangrijkste bron voor de biodiversiteit.

Door het voedsel dat op duizenden voederplanken wordt aangeboden,van grote tuin tot een balkon, komen er steeds meer soorten vogels naar dorp en stad. Onze tuinen worden bevolkt door bijvoorbeeld slimme mezen, vink-achtigen, een roodborst, het Klein Jantje (winterkoning), Huismus en Ringmus of zelfs een boomkruiper.

Het worden trouwe, telkens terugkerende bezoekers die dagelijks rekenen op uw strooivoer en andere traktaties op of rond de voederplank, het brengt leven in de tuin.

Strooivoer op de voederplank en kant en klare vetbollen ophangen is prima, als de huiskatten maar niet kunnen toeslaan.

Er is echter zoveel meer creatiefs te maken en te doen zodat we er zelf nog meer plezier aan beleven. Het wordt een nog groter feest als je kleurige creaties worden opgegeten door onze wintergasten.

De MNV nodigt iedereen met creatieve decoratieve ideeën uit om iets te doen voor de vogels die leven in de brouwerij brengen.

Het is Sinterklaas tijd, het Kerstfeest zit er aan te komen; cadeautijden. Knutsel eens een vogelsurprise om cadeau te doen. Kleurige vogelcupcakes, een etagère voor de cupcakes, vogeltaart etc..tegen een gepaste vastgestelde vergoeding.

Zondag 22 november vanaf 13.00 tot 16.00h kunt U met vriend, vriendin, kleinkinderen etc. knutselen in ons gezellige natuurthuis in het natuurpark de Liniehof in de Kievitstraat in Made.