20160102Za Wilgen Knotten

Het nieuwe MNV-jaar gaat van start met een gezellige natuurwerkdag op zaterdag 2 januari om wilgen te knotten in de Drimmelense polders.

Een goed groen voornemen voor 2016
Ik ga ‘kopbomen’ onderhouden met de MNV

 Zaterdag 2 januari krijgt u uw eerste kans om een van uw goede groene voornemens in uitvoering te brengen. De Madese NatuurVrienden gaan knotten in de polders van Drimmelen, u kan meehelpen.
20141224_MNV_Wilgenknotten_Hamseweg_2014

foto: wilgenknotten aan de Hamseweg 2014

Respect voor de Nieuwjaarsduikers, het is dapper en koud, net zoiets als een tandarts bezoek; je bent er eigenlijk zo weer vanaf.

Wilgenknotten vergt toch wat meer inzet, discipline en doorzettingsvermogen.

Je kunt er ook behoorlijk nat van worden als de weersomstandigheden niet best zijn. Het kan  behoorlijk koud zijn door wind en bijvoorbeeld vorst. Voordeel is wel dat hout wat gezaagd moet worden meer ‘gelaten’ het lot ondergaat wat moet gebeuren; knippen en scheren.

Er wordt bij het wilgenknotten geen startschot gelost. Rustig een goede werkplek en boom inklimmen vergt rust en discipline. Sta ik veilig, breng ik de takkenruimers of mijn knotbuur niet in gevaar? En dan het nodige doorzettingsvermogen. De MNV houdt zijn gereedschap dankzij inzet van een vrijwillige zagenzetter en slijper in optimale conditie. Eenmaal bovenin de ‘kop’  van een knotwilg komt het ondanks vlijmscherp gereedschap toch aan op doorzettingsvermogen. Die kop moet kaal.

Het grote voordeel met deze activiteit is natuurlijk dat we het allemaal samen doen.  Je hebt de zagers, de ruimers en zager/ruimers en natuurlijk de onmisbare de catering. Kortom: vele handen maken licht werk.  U mengt zich in de groep zeer ervaren knotters van de MNV die u in raad en daad zullen bijstaan en aanmoedigen.

Zaterdagochtend 2 januari 09.00 uur verzamelen bij het parkgebouw de Liniehof aan de Kievitstraat in Made.

Een sterke bak koffie om de Nieuwjaarsslaap te boven te komen en daarna naar de werkplek in de polder. U neemt een broodmaaltijd mee en stevige werkkleding afhankelijk van de weersomstandigheden. Voor het gereedschap, koffie, de soep en het borreltje achteraf zorgt de vereniging MNV.

Voor meer informatie, bel met 06-10521770