20160110Zo Wintergasten Vogelen

Rondje Biesbosch; wintergasten vogelexcursie met de Madese NatuurVrienden
‘Vogelen’ in de voortuin van Drimmelen  1000d’n hectares nieuwe natuur

Na de kerstdis en de Nieuwjaar snacks heeft de term ‘gevogelte’ aanstaande zondag in een iets andere context een heel andere betekenis. Vogelen kent een frivole betekenis voor verliefde stellekes. In natuurminnende kringen is ‘vogelen’ niets minder dan ‘het bekijken en genieten van gevogelte’. Uiteraard in hun natuurlijke omgeving en in levende lijve.

In het kader van het programma ‘ruimte voor de rivier’ zijn in de voortuin van Drimmelen rondom de Brabantse en Dordtse Biesbosch polders teruggegeven aan de dynamiek van de rivier. De voormalige polders mogen vol water stromen in tijden van nood en we krijgen er 1000 d’n hectaren natuurontwikkeling voor terug. Vooral ‘natte natuur’ met kreekherstel, ruigtes en natte graslanden, een eldorado voor water- en moerasvogels.

De Nederlandse vogelwereld kent ook zijn eigen dynamiek. In de wintertijd is onze vruchtbare delta voor duizenden gevederde gasten  een zeer bekend en geliefd toevluchtsoord om de winter door te komen.

Tijd dus om erop uit te trekken met verrekijker, telescoop en fotoapperatuur.

Van vogelhotspot naar vogelhotspot, een korte wandeling op het Hoge Hof, vogelkijkhut Zuidhaven, Noordwaard etc. etc..

Deze winterexcursie met de Madese NatuurVrienden is ook geschikt voor de minder ervaren of beginnende vogelspotters. Samen ‘vogelen’ is gezellig en leerzaam.

Zondag 10 januari, om 09.00 uur vertrek vanaf parkgebouw de Liniehof aan de Kievitstraat in Made.

Geschikte kleding, stevig schoeisel en lunch meenemen. Soep voor onderweg wordt verzorgd. Voor informatie, tel. 06-50892428.