20191108 vr Florida veel meer dan palmen en strand; natuur 2.0

Reisje Florida boeken via internet? Even googelen en er verschijnen prachtige plaatjes met palmen, zonovergoten witte standen en daarop schaars geklede rondborstige schoonheden.

Ben je natuur ‘minded’ dan google je Florida ‘natuur’.

Florida is voor de natuur in Noord-Amerika een heel belangrijke staat. Uitgestrekte moerassen, eeuwenoude mangrovebossen en kusten die door rust en warmte zeer rijk zijn aan leven van een simpele kleurrijke kwal tot immense walvissen.

Kees vd Krift is als natuurvorser en -fotograaf elk vrij uurtje op zoek naar ‘schoonheden’.

Voor zijn Florida ervaring, samen met zijn vrouw Els, heeft hij de maanden februari- maart uitgekozen om de natuur in Florida tot zich te nemen. Juist in deze periode omdat een groot deel van de Noord-Amerikaanse avifauna deze streken opzoekt om te overwinteren.

Alle reigersoorten van de moerassen  maar ook andere vogels en vierpotige bewoners tussen prachtige planten passeren de revue.

De Florida lezing begint vrijdagavond 8 november om 20.00h. Het parkgebouw in de Liniehof, Kievitstraat 3 in Made is open vanaf 19.30h.. Voor leden gratis, niet leden betalen voor koffie en thee een kleine bijdrage.