20190216 za Dijk- en wijkwandeling Slikpolder, Geertruidenberg

met Water Natuurlijk en Madese Natuurvrienden

Nog even en dan gaan we naar de stembus! Maar hoe kom je er nu achter welke partij bij de waterschappen jouw belangen het beste vertegenwoordigt? Door eens een keertje mee op stap te gaan, misschien?

Zaterdag 16 maart kun je mee op pad met huidige en kandidaat-bestuurders van waterschapspartij Water Natuurlijk. Deze partij stelt de veiligheid in combinatie met  het belang van de natuur voorop. Onder leiding van deskundige gidsen van de Madese Natuurvrienden gaat de wandeling over de dijk en door de wijk bij de Slikpolder.

De Slikpolder is een prachtig gebied dat grenst aan de Amer in de gemeente Geertruidenberg. Het is er mooi wandelen over de dijk en Water Natuurlijk is er voorstander van dat de polder wordt ingezet voor (deels recreatieve) natuurontwikkeling. Net zoals de gemeenteraad en de provincie overigens. Helaas koos de meerderheid van de bestuursleden van de Brabantse Delta voor een andere optie, namelijk voor dijkverlegging en versterking van de huidige dijk. Dat is een gemiste kans voor de natuur en voor de inwoners van Geertruidenberg die daar graag wandelen. Water Natuurlijk Brabantse Delta zet zich in de komende periode in voor meer natuur in de Slikpolder en hoe dat kan kun je komen zien en horen tijdens deze wandeling.

Kom wandelen met Water Natuurlijk Brabantse Delta op zaterdag 16 maart van 13.00 tot 15.00 uur. Ontvangst met koffie en rondleiding op Scheepswerf Nieuwenhuijsen, Rivierkade 1, Geertruidenberg.

Vandaaruit vertrekken we voor de wandeling.